Dat appte de man mij toen hij op een bus stond te wachten en het schijnbaar warm had. En ik moest daar een beetje om lachen, het haalde herinneringen naar boven.

Herinneringen aan outdoorkampen in de Belgische Ardennen met YMCA Nederland. Gekke dingen haalden we daar uit, wassen in de beek, veel te hard rijden in een busje, slapen onder de sterren en vooral deelnemers een te gek kamp bezorgen. En niet geheel onbelangrijk, de man en ik leerden elkaar daar kennen.

Veel van die kampen speelden zich af in het zomerseizoen. En als we weer eens aan het puffen en steunen waren door warme omstandigheden kwam er wel eens een rijmpje voorbij:

Zweet jij ook?
Ik dacht al dat ik het rook
Vertel me nu eens heel vertrouwelijk
Zweet jij ook?

Ja ik zweet
Van mijn oksel tot mijn reet
Dat is ook niet zo heel verwonderlijk
’t Is hier heet!

Het slaat natuurlijk helemaal nergens op, en nu ik er eens op Google kan ik ook niet echt overtuigend terugvinden waar het nu vandaan komt. Iemand ideeën? Maar ik vind het toch grappig. En gezien de weersomstandigheden ook wel passend.

Overigens hoor je mij niet klagen hoor. Ik ben allang blij dat het lekker weer is. De kindjes zweten zich inderdaad helemaal suf en het water is niet aan te slepen, maar voor twaalven en na drieën kunnen ze lekker buitenspelen. Op het terras van d’n kleine dommel was het vandaag onder de parasol goed toeven, de speeltuin was erg leuk en toen er ook aardbeien bleken te zijn was het feest compleet. Onderweg terug naar huis werd er heerlijk geslapen.