En toen stoomden we donderdagochtend om half acht de tent uit. We hadden met zijn allen heerlijk geslapen en omdat de zon scheen werd het heel erg warm daarbinnen. Ik heb dus eindelijk een manier gevonden om de man uit bed te krijgen, want tegen die hitte blijkt hij niet zo bestendig.

We zaten rustig met havermout in het zonnetje te ontbijten toen het begon te regenen. Jammer, want de tent werd helaas drijfnat ingepakt en lekker weggaan in de regen is het toch ook niet. Maar ja, we fietsen in Groot-Brittannië, dus de kans was behoorlijk aanwezig dat we nat zouden worden.

Na alle hoogtemeters van woensdag was donderdag wat eenvoudiger fietsen. Niet dat het nou vlak was, maar in ieder geval niet meer zo stijl én veel naar beneden. Zo konden we wat meer kilometers maken en we eindigden in Gredna op een soort caravanpark.

Wederom in de regen, dus we stoomden de tent maar droog door er lekker in te gaan zitten en spelen. Vervolgens kookten we in het voortentje en gingen daarna pas aan de slag met slaapzakken.

Tegen de tijd dat we hadden gegeten en waren geïnstalleerd was het alweer tegen tienen. Dat is trouwens deel van de tactiek want daardoor slapen de kindjes overdag lekker in de fietskar en kunnen wij kilometers maken.

Het is best gezellig, zo’n regendagje, maar ik prefereer toch droog met een zonnetje. De voorspelling belooft alleen niet veel goeds, dus we doen het maar met de nattigheid.

Error parsing: Query returned empty response