Regen in Schotland

En toen stoomden we donderdagochtend om half acht de tent uit. We hadden met zijn allen heerlijk geslapen en omdat de zon scheen werd het heel erg warm daarbinnen. Ik heb dus eindelijk een manier gevonden om de man uit bed te krijgen, want tegen die hitte blijkt hij niet zo bestendig.

We zaten rustig met havermout in het zonnetje te ontbijten toen het begon te regenen. Jammer, want de tent werd helaas drijfnat ingepakt en lekker weggaan in de regen is het toch ook niet. Maar ja, we fietsen in Groot-Brittannië, dus de kans was behoorlijk aanwezig dat we nat zouden worden.

Na alle hoogtemeters van woensdag was donderdag wat eenvoudiger fietsen. Niet dat het nou vlak was, maar in ieder geval niet meer zo stijl én veel naar beneden. Zo konden we wat meer kilometers maken en we eindigden in Gredna op een soort caravanpark.

Wederom in de regen, dus we stoomden de tent maar droog door er lekker in te gaan zitten en spelen. Vervolgens kookten we in het voortentje en gingen daarna pas aan de slag met slaapzakken.

Tegen de tijd dat we hadden gegeten en waren geïnstalleerd was het alweer tegen tienen. Dat is trouwens deel van de tactiek want daardoor slapen de kindjes overdag lekker in de fietskar en kunnen wij kilometers maken.

Het is best gezellig, zo’n regendagje, maar ik prefereer toch droog met een zonnetje. De voorspelling belooft alleen niet veel goeds, dus we doen het maar met de nattigheid.

Thursday 28 Jul 2016 15:43

Dag 4 - Grensgeval Het binnenrijden van Kirklinton en de aanblik van het kerkje aldaar brachten een verlangen naar de middeleeuwen in mij naar boven. De tijd van ruiters, ridders, struikrovers en natuurlijk jonkvrouwen. Niet dat ik die tijd erg bewust heb meegemaakt, maar zo’n ietwat in vergetelheid geraakt gehucht spreekt toch tot de verbeelding – op het moment van schrijven telt het dorp 384 inwoners (census 2011). Voor ons was Kirklinton ook het een-na-laatste dorp voordat mijn geruite fietsbroek écht op zijn plaats was (Schotland) en we overnachtten in Gretna. Een ietwat meewarige stad waar vanwege de lage leeftijdsgrens een van de zes Schotse bruiloften plaatsvindt. (dagtotaal 56,4 km)

Posted: July 28, 2016, 2:43 p.m.

Geef een reactie