Bijna twee

Ken je dat? Dat je op vakantie vrijwel meteen ieder besef van dag (en soms zelfs tijd) kwijtraakt? Wij hadden afgelopen week dus een boot te halen, en moesten regelmatig nadenken over hoeveel dagen dat ding nou ook al weer ging. Het valt me niet tegen dat we daar uiteindelijk op het juiste moment belandden en niet een dag te vroeg of te laat.

Ook qua nieuws ben ik volledig onwetend. Nu leef ik sowieso al wel een beetje onder een steen wat dat betreft, maar momenteel krijg ik echt helemaal niets mee. Toen ik vandaag in mijn Facebooktijdlijn (er is WiFi in ons hotel) opeens allerlei grappige plaatjes van de wereldborstvoedingsweek zag verschijnen was ik dan ook verbaasd.

Ik meende namelijk te weten dat er ook zo’n week in de herfst plaatsvindt, maar schijnbaar is dat de Nederlandse variant. Anyway, ik vond het dus wel aardig dat het uitgerekend deze week is want wie wordt er over een paar dagen twee? Precies, de dreumesdochter. Die erg geniet van haar mammamelk en dat dus donderdag al twee jaar doet. Ik vind dat mooi.

Twee jaar alweer. En het is echt al een heel dametje. We gingen op onze chilldag eerst lekker zwemmen en daarna naar Belfast om daar te eten en een cadeau uit te zoeken. We vonden een heuse Disneystore en dat kwam uitstekend uit voor onze Frozenfan. Ze is hartstikke gelukkig met haar nieuwe Anna-Elsa-Olaf-Christof-Sven-en-Hans poppetjes. Ze lijkt dan ook niet van plan ze ooit nog uit het oog te verliezen.

Monday 1 Aug 2016 17:37

Dag 8 - Sprookjesachtig Belfast Na het zwemmen niet-in-het-Hilton waar het zwembad defect is, hadden we tijd en zin om toch nog naar Belfast te gaan. Omdat we onze fietskilometers deze weken toch wel zullen maken en we niet vreemd zijn van openbaar vervoer besloten we de bus te nemen. Dat was een succes: er rijden er veel en stipt. Erg duur is het ook al niet – en heel toegankelijk voor toeristen, je betaalt contant aan de chauffeur. Eenmaal aangekomen in Belfast hadden we op een doordeweekse maandagmiddag niet veel tijd, voordat de winkels sluiten en de stad zou uitsterven. Een pre-verjaardagscadeau voor Saar (nog drie nachtjes slapen) was echter snel gevonden: prominent aan de Donegall Place ligt de Disney Store waar iedereen zijn ogen uitkeek. Figuurtjes, poppen, knuffels en accessoires van je lievelings-Disneyfilm. Elsa en Buzz Lightyear zaten dus snel in de tas.

Posted: Aug. 1, 2016, 4:37 p.m.

Voor de dinsdag boekten we een camping een kilometer of 60 richting het noordwesten, de trip in de kar zal wel in het teken staan van Frozen. En van Buzz en Woody trouwens, want de kleuterzoon kreeg een soortgelijke set in het Toystorythema.

Geef een reactie