Na een verkwikkende nacht en een uitgebreid ontbijt in een lekker luxe hotel stapten we op dinsdagochtend met frisse moed weer op de fiets. De camping van de avond was al gereserveerd en lag een kilometer of 60 naar het noordwesten. Het weer was nogal Iers en dus werden we nat, maar dat was eigenlijk helemaal niet zo erg. Toen er 40 kilometer af waren gelegd lunchten we uitgebreid in dé stad van de regio (op het kaartje van de man is vast te zien waar, het stadje heeft welgeteld 8000 inwoners). We deden er ook boodschappen en gingen daarna op weg naar ‘shepherds rest campsite’. 

Wat een leuke plek zeg. Het is een kleinschalig campinkje waar men het prima voor elkaar heeft. Alles ziet er heel goed en verzorgd uit en voor het eerst deze vakantie voel ik me als trekker echt welkom. We kregen meteen de trekkershut aangeboden, dus de tent kan in de tas blijven. Dat is met deze regen best praktisch. Er is een goede kookplek en ook een binnenruimte waar kampeerders kunnen verblijven. Dat soort dingen maken het allemaal wat makkelijker.

Er bleek ook een goede wasvoorziening, dat kwam bijzonder goed uit want de kindjes raakten door hun kleren heen en wij door de fietsbroeken (wat wil je ook, de man sliep laatst zelfs in zijn ‘bib’, maar dat even terzijde).

We kookten en aten dus binnen en slapen gezellig in stapelbedden. Ook wel eens leuk. De kindjes konden ook nog lekker spelen in de mini-speeltuin en vermaakten zich sowieso uitstekend met rondrennen en het kijken naar naaktslakken. Vandaar het campingjuweeltje!
 
Error parsing: Query returned empty response