We hadden een feestje vandaag. De dreumesdochter werd de peuterdochter. Ik kan daar wel een beetje sentimenteel van worden hoor. Twee jaar geleden had ik haar voor het eerst in mijn armen en nu kletst ze de oren van mijn hoofd. Haast niet voor te stellen maar toch echt waar.De man en in besloten dat we Londonderry wel eens konden gaan verkennen én de kindjes nog maar eens mee te nemen naar een zwembad. Deze keer geen hotelzwembad maar een gewoon lokale variant.

Het pakte erg goed uit. Het zwembad waar we terechtkwamen is anderhalf jaar geleden in gebruik genomen en was in uitstekende conditie. Fijne kleedruimtes, frisse toiletten, goede douches, prima zwembaden en als klap op de vuurpeil een stoombad en heerlijke sauna voor iedere volwassene toegankelijk! En we betaalden welgeteld £3,80 entree. We zwommen lekker dus.

Na het zwemfestijn deed de peuterdochter een tukje bij de man op de rug en wandelden we richting het centrum van Londonderry. Een leuke stad waar de sporen van de ‘troubles’ nog duidelijk aanwezig zijn. Dat geldt trouwens voor heel Noord-Ierland. Bizar dat nog maar zo kort geleden dit landje in een soort oorlogsstaat verkeerde.

In Londonderry kochten we drie paar nieuwe schoenen en sokken van Anna en Elsa. De peuterdochter was helemaal gelukkig. Als afsluiting van de dag een pizza en snel weer terug naar de camping. Eenmaal daar kreeg de peuterdochter nog een verrassing, een zelfgehaakte muts en cape van de campingeigenaren. Echt zo leuk!
 
Error parsing: Query returned empty response