Op onze laatste logeerdag gingen we geheel cultureel verantwoord op bezoek bij een lokaal kasteel. Grappig genoeg waren we er al langs gefietst op onze tocht door het Glenveagh national park, het was grappig om de route vanuit de auto te zien.

Het kasteel is in de ogen van de man en mijzelf niet echt een kasteel. Maar eerder een soort landhuis. Bij een kasteel denk ik aan de middeleeuwen en aan ridders en veel oorlog. Dit optrekje werd halverwege de 19e eeuw gebouwd en hoewel het qua stijl gebaseerd is op Schotse kastelen lijkt de benaming kasteel wat overdreven.

Desondanks was het erg leuk om er rond te kijken. Het landgoed en het huis zijn sinds halverwege de jaren 80 in het bezit van de Ierse overheid maar de inrichting van het huis is die van de laatste particuliere eigenaar. Mooi om te zien.

Naast deze culturele uitspatting werd er ook lekker gespeeld, gekletst en wat gepland. Aan het eind van de week gaan we per trein richting Dublin voor het laatste deel van onze vakantie. De man dacht na over de planning daarvan en over de de route van de komende dagen. We vertrekken dinsdagochtend voor de laatste drie fietsdagen. Best een gek idee. En leuk om de Ierse kust te gaan bekijken.
 
Error parsing: Query returned empty response