Het is gelukt, we geraakten per trein waar we wilden zijn. In Trim om precies te zijn. Een stadje vol middeleeuwse geschiedenis met als belangrijkste troef het kasteel waar midden jaren ’90 de film Braveheart werd opgenomen.

De dag begon met afscheid van de zee. Best een goed afscheid want het was nog altijd droog en dus konden we de tent droog inpakken en hadden we aanzienlijk minder natte spullen dan de dag ervoor. Omdat we alle tijd van de wereld hadden, wandelden we op het gemak een rondje en staken de dreumesdochter en ik onze handen nog even in de Atlantische Oceaan. Daarbij liepen we natte voeten op, golven zijn en blijven onvoorspelbare dingen.

Toen op weg naar Sligo. Voor de gelegenheid was het toen weer gaan regenen, maar dat maakt ons intussen echt niet meer uit. We wandelden nog even door het stadje, het ís inderdaad best groot in vergelijking met wat we eerder in de week tegenkwamen. Het station was makkelijk gevonden en we waren ruim op tijd.

Een kwartier voor vertrek mochten we de trein in (best handig, zo’n eindstation) en een zeer vriendelijke meneer van de Ierse spoorwegen hielp ons alle spullen aan boord te krijgen. Het verliep buitengewoon soepel! Haast tegen verwachting in. Na tweeënhalf uur van station naar station sukkelen kwamen we bij Enfield. Daar laadden we de hele handel weer uit en de missie was volbracht.

Nog een kilometer of 20 fietsen en we kwamen bij de reeds gereserveerde b&b. In Trim moesten we (de man vooral) echt even bij het kasteel gaan kijken en ik nam me voor om die film van Mel Gibson toch maar eens te gaan zien. We aten heerlijk in een lokaal restaurant met een verfrissende kaart (ik at paella, de man eend met noodles) en zaterdag gaan we voor de laatste keer op de fiets.

Ik ben zo benieuwd naar het plekje daar in Slane. Als ik de berichten mag geloven wordt het een waar ‘glamping’festijn met zelfs een hot tub. Het weer lijkt in ieder geval mee te werken want de voorspellingen zeggen dat er een heuse hittegolf komt. Ik kan niet wachten!
 
Error parsing: Query returned empty response