Onze allerlaatste vakantiedag op de Rockfarm was wederom best actief. Voor de man in ieder geval, ik keek voor een groot deel op mijn gemakje toe. Er stond boomklimmen op het programma, superleuk en het wordt gewoon hier op het terrein aangeboden.De kleuterzoon en peuterdochter zijn nog veel te klein voor dit soort dingen. Niet alleen zijn de gordels en helmpjes bepaald aan de ruime kant voor ze, maar ze zijn de komende jaren ook echt nog niet in staat om langs een touw omhoog te klimmen. Vandaar dat wij gedrieën bekeken hoe de man capriolen in een boom uithaalde. Én beide kindjes ontdekten dat schommelen in een gordel erg leuk is.

Na al dit geklauter hielden we een soort brunch met ei en spek en worstjes. Omdat een dag niet gefietst haast geen vakantiedag te noemen is, togen we vervolgens per fiets naar Slane. Daar beklommen we ‘Slane hill’ om te genieten van het uitzicht en te leren over Saint Patrick. Ook nog een beetje cultuur dus. Het houdt niet op.

Het laatste onderdeel was een bezoekje aan de ‘handmadesoapcompany‘. Dit lokale bedrijfje maakt dus zeep en het is hier op de Rockfarm overal te vinden. Het spul ruikt serieus lekker (naar cederhout en citroengras) en er zitten alleen natuurlijke ingrediënten in. Ik was wel benieuwd naar de oorsprong van het spul en na een flinke zoektocht kwamen we bij het ieniemieniefabriekje terecht. De zeep is niet in Nederland te koop, ik zou het haast gaan importeren…

De avond stond in het teken van pizza maken en bakken (dat is een blogje opzich waard) en helaas ook van inpakken. Woensdagochtend worden we om kwart voor negen opgehaald en om kwart over twaalf vliegen we vanuit Dublin weer terug naar Eindhoven.