Is een zwart gat, om het eens lekker dramatisch uit te drukken, een normaal verschijnsel? Het is lekker om weer terug te zijn hoor, daar gaat het niet om, maar ons huis verkeert in een soort staat van chaos en ik heb eerlijk gezegd niet zo veel zin om daar iets aan te doen.

De wasberg valt best wel mee, we hadden immers niet ontzettend veel kleren mee. Maar qua kampeerspullen en fietsen valt er nog aardig wat op te ruimen en schoon te maken. De tent, slaapzakken en matjes zijn ronduit smerig geworden en daar zal toch echt wat mee moeten willen we het nog een keer kunnen gebruiken. Dat zijn zo van die klussen hè…

Intussen is de man druk met de fietsen. Die dingen hebben bepaald wat te lijden gehad en ook daarvan is het handig om het gebruiksklaar weg te hangen. Er staan dus zelfs twee fietsen in mijn gang. Na het weekend mag de man zich weer melden op zijn kantoor, ik ben benieuwd of hij de weg nog weet, en begint het normale leven weer. Ze voorspellen mooi weer en de kleuterzoon heeft nog twee weken vrij voordat hij naar zijn grote school mag, daarvan we dus een leuke tijd van maken.

Voor nu zal ik daarom maar stoppen met zeuren em aan de slag gaan. Dat is vast constructiever. Bijgevoegde foto is trouwens de man die zijn ‘melon’ opmeet. Hij constateerde dat een nieuwe helm na een jaar of vijftien wellicht op zijn plaats is. Ik kon het daar wel mee eens zijn. Blijken die dingen uiteraard weer in allerlei soorten en maten en prijzen te komen. Ik ben nu al nieuwschierig wat voor omhulsel de melon van de man krijgt bij de volgende fietstocht.