De keuze in speelgoedland is werkelijk enorm. Er zijn eindeloos speelgoedwinkels met daar in weer eindeloos keuze. En kinderen lijken eigenlijk zo’n beetje alles wel leuk te vinden. Als ouder ben ik wat kritischer op wat ik in huis haal. Ik vind dat speelgoed een beetje degelijk moet zijn, en herrie maken vind ik eerlijk gezegd ook niet ideaal.

En dan is het ook nog wel leuk als het een beetje betaalbaar is. Een vrij ingewikkeld eisenpakket, want het goedkopere speelgoed is vaak van matige kwaliteit of van een nogal schreeuwerig soort. In de loop der tijd zijn we hier wat merkvast geworden. Zo worden lego en duplo graag verwelkomd, playmobil is ook een hit, de kleuterzoon is groot fan van Siku voertuigen en recent is er een nieuwe categorie toegevoegd waar ik een beetje verbaasd over ben.

De peuterdochter blijkt buitengewoon gelukkig met beestjes van het merk Schleich. En hoewel ik best snap dat ze die beesten heel mooi vindt, vond ik ze tot voor kort nogal overprized. Je telt voor een klein beestje al snel een euro of vijf neer en over een set dieren of leuke accessoires wil ik eigenlijk niet eens beginnen. 


Vandaar dat ik eerder voornemens was om houten beesten in huis te halen, die zijn ook veel te duur, maar komen wat duurzamer over en ze spraken mij meer aan. Maar ik ben toch overstag en de peuterdochter is helemaal blij met haar verlate verjaardagscadeau. Ze nam haar giraffen overal mee naar toe en slaapt er ook heerlijk mee.

Wat is bij jullie favoriet speelgoed?