Het verbaast me wel eens een beetje hoe verknocht de kleuterzoon aan sommige van zijn spullen is. Al zo lang als ik me kan herinneren is hij met bepaalde speelgoeditems ontzettend blij en hij kan er dan ook heerlijk en zeer fantasievol mee spelen.

Maar, om eens een Cruijfiaanse uitspraak om te draaien, ieder voordeel heb zijn nadeel. Speelgoed heeft namelijk de eigenschap om zo af en toe op miraculeuze wijze te verdwijnen. Om vervolgens op een zeer vreemde en onverwachte plek weer op te duiken, hoewel dat nogal eens op zich laat wachten.

Geïnspireerd door de rugzak van een schoolgenootje bedacht de kleuterzoon dat hij graag naar Cars wilde kijken. De peuterdochter zag dat ook wel zitten en dus zette ik aan het eind van de middag de dvd-speler aan.

En toen brak er dus paniek uit. Als je een film kijkt, heb je daar natuurlijk wel het juiste attribuut bij nodig en Bliksem McQueen stond niet waar hij hoorde te staan. Ik keek zo’n beetje overal waar ik kom kijken maar ik heb het autootje helaas niet gevonden. De kleuterzoon dirigeerde me het hele huis door, zonder resultaat.

De kleuterzoon waardeerde mijn zoekactiviteiten gelukkig wel en na een tijdje verzuchtte hij treurig dat Bliksen waarschijnlijk op de vuilnisbelt ligt. Dat lijkt mij eerlijk gezegd vrij sterk, maar waar het autootje zich wel mag ophouden is mij echt een raadsel.

Hopelijk komt hij binnenkort weer boven water, want hij wordt zeer gemist. Mocht er iemand toevallig een idee hebben, dan hoor ik het graag.