Groeien schijnt in sprongen te gaan. Zowel letterlijk als figuurlijk. In verschillende boeken over het groter worden van kinderen staan vaak ‘sprongetjes’ omschreven die bij een bepaalde leeftijd zouden horen en die vaak gepaard gaan met gedrag waar ouders dan weer minder blij mee zijn. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed of ik nu in dat soort sprongen moet geloven. Zelf heb ik ze in ieder geval nooit zo duidelijk op de voorgeschreven momenten waargenomen.

Over het letterlijke groeien in sprongen kan ik dan wel weer meepraten. Ik heb me nu al een aantal keer verbaasd over zowel de kleuterzoon als de peuterdochter die het ene moment nog prima in hun kleren pasten en het volgende moment geen fatsoenlijk zittend kledingstuk meer hadden. Inmiddels staat voor beide kindjes het uitzoeken van de kledingkast hoog op mijn lijstje. De afgelopen maand zijn alle vier de armen met zeker vijf centimeter gegroeid.

Te korte kleding is dan nog niet zo erg, het ziet er wat vreemd uit, maar een mouw gewoon extra omslaan kan al een prima oplossing bieden. Met schoenen is het een ander verhaal. Van die opgevouwen voetjes lijkt me toch echt niet helemaal de bedoeling. En toch overkwam het de kleuterzoon en peuterdochter al eens dat hun schoenen echt te klein bleken. Alsof ze in één nacht twee maten gegroeid waren… In januari kreeg de peuterdochter nieuwe schoenen, twee weken geleden zaten ze echt nog prima, en afgelopen weekend ontdekten we dat er hoognodig nieuwe schoenen moesten komen.

Nu vind ik voor mezelf shoppen al niet fantastisch, maar winkel in, winkel uit met een onwillige peuter bezorgt me gewoon nare dromen. Online shoppen dus maar. Ik herinnerde me een paar leuke schoenen van de kleuterzoon en zocht naar een grappige meisjesvariant. Zie hier het resultaat:

pinocchio_pinocch399_p1786_84su52cofucsiasuedeoranjec_allseason_basics_frontSuperleuk toch? De peuterdochter noemt ze consequent haar ‘bauwe noenen’ dus ergens gaat nog iets verkeerd met de kleuren. Maar ze vindt ze wel erg mooi en kan voorlopig weer aan de wandel.

Bij kleertjes.com, waar ik de schoenen vond, hadden ze tot mijn grote vreugde ook nog flink uitverkoop op veel artikelen en ik vond ook nog een manier om dit weekend extra korting te krijgen. Ik zou zeggen, sla je slag :).

Nu €5,- korting bij besteding vanaf €50 met code WINTER5! T/m 25 september (468x60)