Boekjes lezen is hier logischerwijs een populaire bezigheid. Lezen voor het slapen gaan is altijd een succes, maar ook overdag komen allerlei boekjes regelmatig tevoorschijn.

Daar vertel ik natuurlijk helemaal niets bijzonders mee. Natuurlijk worden er boekjes gelezen, het zou raar zijn als het niet zo was. Maar de laatste tijd heeft er een nieuw soort leesvoer zijn intrede gedaan.

De kleuterzoon kan zich eindeloos vermaken met de catalogi van lego en playmobil. Ik geloof dat hij in zijn hoofd al speelt met de dingen die in de boekjes staan en het is gewoon lief om te zien.

En zo hadden we na een bezoek aan de speelgoedwinkel opeens weer allerlei nieuwe lectuur. We gaan maar eens legocatalogi verzamelen. Goed voor uren vermaak.

Ik zal ook eens gaan kijken of ik over een tijdje misschien toch de Sinterklaasspeelgoedwinkelboeken kan scoren. We krijgen die niet in de bus door de anti-reclamesticker, ik vermoed dat ook deze gidsen veel entertainment kunnen verzorgen. Ik wacht er nog wel even mee tot vijf december iets dichter genaderd is.