Een lijstje, dat is alweer een eeuwigheid geleden. En hoewel je het aan het weer nu niet direct merkt, gaan we toch echt langzaam weer naar de herfst toe. Vandaar dat een herfsttag me wel iets leek. Ik vond hem via het blog van Iris Jonet, dank voor de inspiratie :).

Thee

Na een zomer van water drinken, krijg ik inmiddels wel weer trek in thee. Een latte machiato blijft mijn favoriet, maar met een grote mok lekker warme thee maak je me ook blij. Het liefst met een flinke scheut melk er in, ik liep ergens een afwijking op…

Ik ben op het ogenblik helemaal into de gemberthee. Spicy gember, groene thee met gember, gewoon geraspte gember met heet water, allemaal lekker. Met standaard herfstachtige kaneelthee maak je me dan weer minder blij.

Koffie

Ja, een latte machiato dus. Maar dat is niet aan de herfst gebonden. Dat is altijd mijn favoriet. Wel vind ik het extra lekker om er een caramel of (nu wel) kaneelsiroopje bij te mikken. Maar ja, dat is zoveel suiker dat ik het meestal maar laat.

Avondeten

Stamppottijd! Ik hou er van. Met andijvie of raapstelen en natuurlijk spekjes. Yummie. Echt moodfood. Wat ik trouwens ook superlekker (en verrassend makkelijk) vind zijn quiches. Wat vlees en groente in de pan, springvorm bekleden, vulling erin, mengsel van ei en een beetje room erbij en zo de oven in. De kindjes zijn dan blij want ze mogen taart eten, altijd een succes. 

Snoep/koek

Heeft u even? Ik ben echt een zoetekauw in hart en nieren. Ik heb het dan ook bijzonder moeilijk in de herfst en winter met het weerstaan van al die heerlijkheden. Als ik me niet zou inhouden zou ik me echt klem kunnen eten aan taai taai, truffelpepernoten en marsepein. Echt zo lekker. Maar ja, gezond is het allemaal niet en aangezien ik ook nog voor een ukkie zorg, hou ik me dan toch maar in.

Voor één ding maak ik zo af en toe wel een uitzondering. Een beetje Tony op zijn tijd moet echt kunnen. Nu is er ook nog een tijdelijke witte variant uitgebracht. Ik bedoel, dan ben ik toch ontoerekeningsvatbaar?!

Sjaal

Oeh, mijn heerlijk zachte, veel te dure, merinowollen sjaal mag dan weer uit de kast. Dat is een knuffelelement op zich, ik zou haast zin krijgen in winterse temperaturen.

Jas

Ohja… Dat is dan wel weer een dingetje. Ik heb een fijn, heel onhandig helemaal niet waterdicht, donzen jack. Lekker warm, gezellig kleurtje, helemaal leuk dus. Maar ja, het ligt dus in de lijn der verwachting (pun intended) dat ik ga groeien in omvang. En ik vrees dat er een moment komt dat mijn fijne jack niet meer dicht kan. Minder handig.

Omdat ik toch moeilijk de hele winter binnen kan blijven moet ik toch maar eens op zoek naar een alternatief dat berekend is op uitstekende buiken. Als er iemand een suggestie heeft, hoor ik het graag.

Schoenen

Nou, ik heb dus hele leuke halfhoge schoenen van Camper die ook nog eens allerheerlijkst lopen. En daarnaast kocht de man jaren geleden al laarzen voor me van Shabbies. Onverwoestbaar en altijd leuk, vind ik dan toch. Ze hebben wel saaie kleuren; grijs en donkerblauw. Gelukkig ben ik zelf een ontzettend fleurig type ?. 

Geurkaars

Het klinkt misschien suf, maar ik ben allang blij dat ik überhaupt zo’n ding in huis heb. Geen idee wat voor geur het is, maar het is een ritualsgeval. En in de herfst ga ik er vaker aan denken om hem aan te steken. Lekker!

Lipstick kleur/parfum

Die doe ik even samen hè. Aan lipstick doe ik gewoon niet. Ik heb het spul niet eens in huis. Zo af en toe smeer ik wat vets op mijn lippen, maar ook dat is weinig bijzonders…

Parfum zou ik nog wel potentieel leuk vinden maar ik kom nu niet verder dan deodorant vrees ik. Wellicht een leuk shopidee…

Bezigheid

Herfstig weer inspireert me wel om weer eens verder te haken aan mijn supermooie megadeken. De ene kant is af en ik ben begonnen aan de andere kant. En toen was het gaten op. Dan blijft zo’n ding dus liggen, hoewel hij toch al regelmatig gebruikt wordt.

Als het droog is, vind ik het ook lekker om buiten te gaan spelen tussen alle blaadjes. De kleuterzoon wil graag kastanjes, dus die moeten we binnenkort maar eens gaan zoeken. Gaan we daarna van die leuke beestjes en spinnenwebben knutselen. Lekker kneuterig, past prima bij de herfst!