Sinds de kleuterzoon in het bezit is van een hele toffe infentofiets moet er natuurlijk ook gefietst worden. We redden het bepaald niet dagelijks om een rondje met hem te sjezen, maar er wordt met regelmaat geoefend en de kleuterzoon heeft er grote lol in.

Hij was dan ook reuzeverontwaardigd toen zijn band een week of twee geleden ontplofte. Er ging iets verkeerd met de buitenband, de binnenband kwam naar buiten en BOEM. Het schijnt echt indrukwekkend geweest te zijn want het arme kleutermannetje moest hard huilen van de schrik. En toen we de nieuwe binnenband op gingen halen vertelde hij in geuren en kleuren over de ontploffing aan de winkelmevrouw.

Een paar weken geleden kwam in het nieuws dat de Belgische equivalent van VVN adviseert om kinderen niet met zijwieltjes te laten fietsen. De man en ik waren blij met dat bericht. We gaven de kleuterzoon vrij laat een echte fiets, we wisten niet goed wat voor fiets en hij was altijd prima tevreden met zijn wishbonebike.

Ergens hadden we ook het gevoel dat een fiets met zijwieltjes niet zo nodig was, maar het voelde toch ook wel een beetje laks om zolang te wachten met de eerste fiets. Hoewel ons recent ook werd verteld door een fietsverkeer dat zijwieltjes helemaal geen goed idee zijn. Alles lijkt inderdaad op zijn wielen terecht te komen, de kleuter is heel behendig qua evenwicht en het fietsen blijkt hem nu best prima af te gaan.

Eigenlijk fietst hij al helemaal los, alleen het wegfietsen is nog wat ingewikkeld. Dat valt mij dus helemaal niet tegen. Ik ben benieuwd of hij dit jaar nog zelf naar school zal kunnen fietsen ?.