Er was weer eens sprake van een gevalletje minder handig. We hadden ons al een tijdje voorgenomen om NEMO (dat museum in Amsterdam dus) een bezoek te brengen. Dit weekend hadden we eindelijk weer eens tijd voor zo’n uitstapje en omdat we dan toch richting de hoofdstad gingen dachten we meteen een korte stop te houden op Schiphol.

Vandaar dat wij op zondagochtend voor ons doen betrekkelijk snel naast het bed stonden, heel burgerlijk broodjes smeerden voor onderweg en bijtijds de deur uit gingen. Het eerste stuk ging soepel, de bus kwam vrij vlot aangereden. Eenmaal op het station was dat geluk op: werkzaamheden tussen Den Bosch en Eindhoven.

Nu lijkt de NS doorgaans aan het werk op onze trajecten als wij in de trein gaan, dus we zijn wel wat gewend. We gingen omreizen, en we mochten ook nog in een speciale trein, over dat befaamde Fyra-traject. Al met al waren we een uur later op Schiphol dan gepland. Toch jammer. 

Het vliegtuigen kijken was absoluut een succes. De bedrijvigheid vanaf het panoramaterras is natuurlijk ongekend in vergelijking met het toch ook al leuke Eindhoven Airport. De kleuterzoon en peuterdochter keken hun ogen uit.

Vervolgens door naar NEMO. De peuterdochter viel in slaap in de kinderwagen en zo dachten wij mooi rustig in het museum te kunnen gaan kijken. Helaas. Het bleek dit weekend museumweekend te zijn en derhalve was het gratis entree. Dat zou je een voordeel kunnen noemen, maar dat geldt gewoon niet voor de museumjaarkaartbezitters.

Voor die mensen, voor ons dus, is zo’n weekend dus pech. Het was namelijk afgrijselijk druk in NEMO. En eerlijk gezegd heb ik met de gedachten gespeeld om maar weer om te draaien (wist u trouwens dat hooggevoeligheid steeds meer door de wetenschap wordt erkend?). Dat was toch wel een beetje zonde van de hele onderneming, vandaar dat we toch maar naar binnen gingen.

De kleuterzoon had het gelukkig wel naar zijn zin, hij vindt het heerlijk om overal aan te zitten en in dit museum mag dat. Succes verzekerd. De peuterdochter sliep zoals verwacht een groot deel van de tijd dus al met al was het best een succes. We gaan hier zeker terugkomen en checken dan van te voren even of er geen gekke dingen aan de hand zijn.

Ik moest wel lachen om de foto’s die ik maakte. Ze deden me denken aan ‘Waar is Wally’. Kunnen jullie de kleuterzoon op de bijgevoegde foto’s vinden?