Dat het op 4 oktober werelddierendag is, was mij wel bekend. Nu draag ik dieren in het algemeen best een warm hart toe hoor, maar met bepaalde dieren in het bijzonder heb ik nu niet per se een band. Als kind had ik wel ooit dwerghamsters en zelfs een tijdje een konijn en ik won eens per ongeluk een goudvis, toch was er nooit sprake van een hechte band tussen mij en zo’n beest.

Sinds ik met de man in een huis woon is het nog duidelijker geworden dat er geen harige huisgenootjes meer zullen komen. Hij is namelijk nogal allergisch. Ik moet zeggen dat ik dat niet heel vreselijk vind, hoewel ik op den duur wellicht wel open sta voor een klein aquarium ofzo.

Grappig genoeg bedenk ik me op dierendag wel altijd dat ik alweer ons jubileum ben vergeten. Op twee oktober 2005 werden de man en ik namelijk officieel een setje, en beide vergeten we deze datum structureel.

Zo ook dit jaar, maar nu heb ik een idee. Ik ontdekte namelijk via via (ja, via Facebook dus)* dat de Zweden op 4 oktober kanelbullardag vieren. Kaneelbroodjes. Dat is toch briljant. Die dingen zijn hartstikke lekker en volgens mij niet bijzonder moeilijk te maken.

Vandaar dat ik op dierendag op ingrediëntenjacht ga en bij wijze van project ’s middags met de kindjes aan de bak ga. Hebben we een (hopelijk) lekker toetje en wellicht een nieuwe jubileumtraditie.

* De foto- en inspiratiecredits zijn voor Jantineke van Helden. Zij plaatste een bericht over kanelbullardag en de foto van heerlijk uitziende broodjes.