Wat dwalend over het wereldwijde web en door blogland kwam ik langs het woord blogchallenge. Hè wat, zei er iemand uitdaging? Ik was natuurlijk direct getriggerd en ging eens lezen of ik mee kon doen. Want challenges zijn echt geheel van deze tijd, leveren altijd iets op en zijn doorgaans vooral leuk om aan deel te nemen.

Deelnemen bleek in theorie vrij eenvoudig. Schrijf gewoon een blog over het opgegeven thema, stuur dat in en wacht rustig af of je gewonnen hebt. Moet kunnen lukken. Maar dan het thema ‘Dé trend van 2016′, dat is voor deze eigengereide geitenwollensok nog helemaal niet zo eenvoudig.

Ik bedoel, ik deed en doe dus heel hip mee aan challenges en meende ook met een trend mee te gaan door zwanger te zijn van een derde gupje (hoewel drie is het nieuwe twee toch ook alweer voorbij zou kunnen zijn). Diep van binnen blijf  ik desondanks een beetje wars van trends, ik snap ze nooit zo en loop meestal achter de feiten aan. Hoe moet juist ik dan bloggen over de trend van 2016?

Gelukkig was daar de altijd behulpzame peuterdochter. Ze is pas twee jaar, maar volgens mij heeft ze potentie op het gebied van trends. Misschien dat ze zich zal ontwikkelen als zeer bij de tijd en volgens de laatste trends, maar ik geef haar ook kans als trendsetter. En in dat laatste geval ben ik de ultieme trendwatcher.

Het is namelijk zo dat de peuterdochter uitstekend weet wat ze wil. Ze heeft echt een uitgesproken mening over de te dragen kleding en houdt er een eigen stijl op na. Ze draagt graag jurken. En dan het liefst met regenlaarzen of Crocs én, niet onbelangrijk, een muts op haar hoofd. En als het even kan gaat zo met zo’n outfit naar bed.

Ik hou er van. Wat mooi om te zien dat zo’n tweejarig meisje al zo duidelijk weet wat ze wel en niet mooi vindt. Ook wel eens lastig trouwens hoor, ik moet praten als brugman om het kind soms in andere kleren te krijgen. Het gebeurt nu eenmaal wel eens dat de jurken in de was zijn.

Wat mij betreft is de eigen mening en creativiteit de trend van 2016 (samen met die hippe challenges). En trouwens ook van 2017, en 18 en 19. Trends zijn leuk en het is natuurlijk ook prima om er aan mee te doen, maar eigenheid vind ik persoonlijk het allerhipst!

Dit blog is onderdeel van de Burgertrutjes Blog Challenge.