Tot nu toe vind ik de zwangerschap echt verrassend snel verlopen. Ik verkeer dus nog altijd een beetje in de fase dat ik mezelf net zwanger vind, maar intussen maakte ik wel al een afspraak voor de 20-wekenecho. Dat is al over drie weken en dan ben ik ruim 19 weken zwanger. Gek trouwens dat die echo nog altijd 20-wekenecho wordt genoemd…

Zo af en toe word er heel hard aan herinnerd dat er een baby in mijn buik zit. Als ik weer eens hard naar de wc moet rennen bijvoorbeeld. Maar vooral als de zwangerschapshormonen met me aan de haal gaan. Echt, ik ben sowieso nogal vatbaar voor lieve, schattige, ontroerende of zielige filmpjes, maar op het ogenblik zit ik al te brullen als er een kat zijn neus stoot ofzo. Vreselijk. En ook wel komisch gelukkig.

Verder was het afgelopen week international babywearing week en doordat ik allerlei draaggerelateerde pagina’s volg, stroomde mijn Facebook tijdlijn vol met de leukste winacties en de meest schattige draagplaatjes. Nou, dat triggerde mijn hormonen ook. Ik bedoel, er komt een nieuwe baby, dan moet er ook een nieuwe doek toch?

Sowieso vind ik dat ik me altijd best bescheiden heb gedragen (pun intended) qua draagdoeken. Er zijn echt mensen, ok voornamelijk vrouwen, die er grote stapels doeken op na houden. Ik heb er zelf op het ogenblik maar twee, en van eentje weet ik eigenlijk niet eens waar die precies uithangt. Dat is dus gewoon te weinig.

Vandaar dat ik zo af en toe wegzwijmel bij de meest fantastische draagdoeken en ik er maar eens over na ga denken wat ik dan zou willen hebben. Er zijn eindeloos merken, kleuren, materialen en lengten in doekenland, dus keuze is er wel genoeg. Nu wordt er voor sommige varianten grof geld betaald en dat ben ik zelf echt niet van plan, maar desondanks blijft er nog veel te kiezen over.

In sta open voor suggesties :).