Mutsen

Het is Kinderboekenweek. Nu is dat een thema waar wij hier thuis eigenlijk niet bijzonder veel mee doen. Ja, we lezen natuurlijk wel boeken hoor, maar dat doen we anders ook wel. Het is niet zo dat we nu extra lezen of zelfs boeken gaan kopen. Ondanks het vast weer leuke kinderboekenweekgeschenk.

Op school is dat uiteraard anders. Daar rollen ze van het ene thema in het andere en de Kinderboekenweek wordt daar gewoon in opgenomen. Het thema dit jaar is ‘voor altijd jong’, en dat werd aangegrepen om opa’s en oma’s uit te nodigen in de klas te komen.

Helemaal leuk natuurlijk. Vooral toen de overgrootmoeder van één van de klasgenootjes besloot om voor de gelegenheid in haar breipennen te klimmen. Ze nam bij haar bezoek zelfgebreide mutsen voor de hele klas mee. Ik was erg onder de indruk en de kleuterzoon buitengewoon gelukkig. ‘Ik ben heel blij met mijn muts met mijn lievelingskleur.’

Er bleken zelfs genoeg mutsen om ook de peuterdochter van een exemplaar te voorzien en dus kunnen mijn hoofddekselminnende kids dit seizoen wederom met een diy*-muts door het leven. En daar word ik dan weer blij van.

Die mutsenliwfhebberij hebben ze trouwens niet van een vreemde. Ik hou zelf ook al sinds jaar en dag van hoofdbedekking. Het liefst zou ik altijd een muts op doen maar sociale conventies en het kapselruïnerende karakter van mutsen houden me doorgaans tegen.

Toen dit soort futiliteiten me nog niet in de weg zaten, zette ik ook dus ook alles op mijn hoofd.


De kleuterzoon en peuterdochter hebben het dus niet van een vreemde. 

*diy = do it yourself

1 Comment

  1. jenneke says: Beantwoorden

    Leuk! En wat bijzonder, voor de hele klas!

    Maar over kinderboekenweek… Ik heb me voorgenomen om 1x per jaar, met kinderboekenweek, naar de Boekenberg te gaan. Verder doen we het met bieb en 2e hands. Kleuterdochter mag dan zelf een boek uitkiezen. Wat een fijne en heerlijke winkel!! En vooruit, omdat ik andere ideeën heb over wat een bijzonder boek is kies ik zelf ook een mooi voorleesboek. En oeps, omdat eh….. ….. Nuja, ik ga gewoon maar 1x per jaar, maar dan ga ik ook uit m’n dak (wel budget vooraf bedenken). Héérlijk!!

Geef een reactie