Sinds de kleuterzoon naar school gaat en vervolgens de herfst ook nog zijn intrede deed, spelen we minder vaak met een kleutervriendje en zijn groepdriezusje. Dat komt er dan gewoon wat minder van. Afgelopen weekend vond de kleuterzoon dat dat maar eens afgelopen moest zijn en vroeg wanneer we er weer eens naar toe zouden gaan.

Het werd deze grijze woensdagmiddag. De kleuterzoon en de peuterdochter waren helemaal blij met de speeldate. Bij het vertrek vanuit huis was dat niet erg duidelijk maar ze bevestigden me toch dat het echt het geval was.

Eenmaal aangekomen stond er een bakje met lekkers klaar en er werd al snel lekker gespeeld (en theegedronken). Na een tijdje besloot de groepdrieër dat ze zich wel eens kon gaan verkleden en ze hulde zich in een prachtige Elsa-jurk. Dit tot grote verwondering en verrukking van de peuterdochter. Ze heeft zelf ook zo’n jurk maar heeft zich schijnbaar nog nooit zo gerealiseerd dat ze die ook áán kan trekken.

De prinsessen wilden best even poseren. En dat ging ze prima af!


Op de vraag of ze ook een mooie jurk aanwilde begon de peuterdochter zo mogelijk nog harder te stralen. En ze wist ook niet hoe snel ze in die prachtige Sneeuwwitjejurk moest zien te komen. Ik moet zeggen, de jurk stond haar buitengewoon schattig. En van het continue ‘ik mooie kurke aan’ smolt mijn moederhart toch ook wel een beetje. Wat is het toch heerlijk om zo’n klein meiske zó blij te zien.