Op de allerlaatste dag voor de herfstvakantie, om vier uur ’s middags, gingen wij met het hele gezin naar een voorstelling. Het was een beetje een gok, want de kleuterzoon is bepaald aan vakantie toe. Aan de andere kant was de voorstelling in zijn eigen school en dus op bekend terrein. Daarnaast werd het geheel gefaciliteerd door de buurtvereniging en konden we er gratis naar toe.

Loet bleek hartstikke leuk. Haar voorstelling ging er over dat ze zoveel moest, en dat ze daar helemaal geen zin in had. Dat sluit uitstekend aan bij het leven van de kleuterzoon, die wordt soms namelijk knettergek van alles wat moet.


Het ging een klein beetje mis toen Loet even in de huid van haar gekke tante Toos kroop. De kleuterzoon had feilloos door dat Loet en Toos één en dezelfde waren, en dus was hij verward. Want stond daar nou die leuke, lieve Loet of die gekke, een beetje enge tante Toos? Hij ging maar liever naar huis en liet dat iedereen weten.

De peuterdochter had het prima naar haar zin. Loet had een prachtige jurk aan en Loet’s lievelingspop Jenny leek wel heel erg op haar eigen pop. En zingen en dansen is natuurlijk altijd goed.

Na afloop wilde de peuterdochter graag haar eigen mooie jurk aan Loet laten zien. En hoewel wat schoorvoetend wilde de kleuterzoon haar toch ook wel over zijn brandweerauto vertellen. Ze wilden ook wel op de foto, en dat was best spannend. Gelukkig vond Loet het tof!

Loet en Jenny