Voor wat betreft ingewikkelde discussies kunnen we de laatste weken weer onze lol op. December nadert, dus de discussie over het Sinterklaasfeest is in alle hevigheid losgebarsten. Allerlei mensen vonden het weer eens nodig om het onderwerp vaccineren van stal te halen. En dan zie ik de laatste tijd ook steeds een vreemdsoortig pappa/mammavervangend babywiegje voorbij komen.

Wees niet bang. Ik ga me niet aan dat soort buitengewoon gecompliceerde onderwerpen wagen. Hoewel mijn mening over een schuddend, geluidmakend babywiegje wat meer dan 1000 dollar schijnt te kosten wellicht al duidelijk is geworden.

Ik zou mezelf niet zijn als ik over dat Sinterklaasfeest en het vaccineren geen lekker genuanceerde mening had, en dat is ook precies de reden dat ik er inhoudelijk niet op in ga. Het ligt altijd genuanceerder dan ik in een blogje kan weergeven.

Wat ik daarom ook fascinerend en tegelijkertijd tenenkrommend vind, is dat de reacties op artikelen over dit soort onderwerpen eigenlijk altijd van dezelfde, nogal ongenuanceerde strekking zijn. Wat je ook van een onderwerp vindt, je kunt toch een beetje vriendelijk zijn voor mensen die een andere mening zijn toegedaan? Denk ik dan hoor, maar schijnbaar werkt het niet zo.

Overigens ben ik best bereid om mijn mening over ingewikkelde onderwerpen te delen. Maar dan wel graag in een (virtueel) gesprek, en het liefst onder het genot van een kopje thee en Tony, om de gezelligheid niet uit het oog te verliezen. Eenieder is van harte uitgenodigd.

Voor op mijn blog een lekker luchtig plaatje. Van de man en de kindjes die zich vorige week uitstekend vermaakten op de Feelgoodmarket. Waar een beetje zeepsop en een touwtje tussen twee stokjes al niet goed voor kunnen zijn. Ik vond het zelf trouwens ook leuk.