Een vriendinnetje wees me op een filmpje over een ukuleleworkshop. Nu vind ik het ergens wel eens jammer dat mijn muzikale ontwikkeling op het niveau van een kleuter is blijven hangen en dus bekeek ik het met interesse.

Heel even dacht ik na over deelname aan de workshop. Ik kreeg er bijna goesting in. Ik ben dan wel geen kleuterjuf, maar ik heb wel een kleuter en verboden is het vast niet. Toen bedacht ik me dat ik echt compleet ongeschikt ben voor dit soort dingen. Allereerst ben ik muzikaal zwakbegaafd (ooit wil ik op pianoles, maar eigenlijk durf ik niet uit angst om vreselijk af te gaan).

Een volgende complicatie is dat ik echt een verschrikking ben in dit soort groepen. Ik kan mijn cynische opmerkingen echt niet voor me houden en ben ik staat om de hele boel te verstieren. Ik zal me derhalve van deelname onthouden, dat bespaart een hoop ellende. Hoewel het wel een hilarische blog zou kunnen opleveren.

Ik heb begrepen dat het de bedoeling is om de dame uit het filmpje voor een workshop naar Eindhoven te halen. Mocht je interesse hebben, stuur me dan even een berichtje, dan breng ik je met de juiste persoon in contact.

Naar aanleiding van dit onderwerp vraag ik me opeens af of ik de enige muzikale onbenul ben. En wanneer zou je moeten beginnen met de muzikale educatie van kinderen om te voorkomen dat ze net zo eindigen als ik… Ideeën?