Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver; de boekpresentatie van ‘Zappie is verliefd’ vond plaats. En omdat Zappie verliefd is op een zeemeermin, was de boekpresentatie in het zwembad. Anders kon de zeemeermin immers niet komen.

De kleuterzoon en peuterdochter hadden zich al het hele weekend verheugd op een zwempartij met Zappie én een zeemeermin. Toen we na een flinke reis (één en ander vond plaats in Woerden) nog even moesten wachten, was dat dan ook een beproeving.

Maar het wachten werd beloond. Na een drankje mochten we de zwembadruimte in en daar zaten Zappie (in het echt!) en een heuse zeemeermin. Zappie en de aanwezige kindjes moesten nog heel even geduld oefenen, want er werd nog heel even over het boek gepraat. Logisch wel, want auteurs Marco Kampstra en Heleen van den Bos en illustratrice Janneke Vooijs moesten natuurlijk even genoemd worden.


Na het geklets mocht Zappie het boek over zijn avonturen bekijken. Hij was supertrots en vergat bijna om het ook aan de andere mensen te laten zien. Gelukkig herinnerde de andere mensen hem daar aan en zo zagen wij het boek ook. Mooi hoor!

Na dit formele deel gingen we snel omkleden om lekker te gaan zwemmen. Wat leuk om Zappie samen met ‘zijn’ zeemeermin te zien zwemmen en nog leuker om met een echte clown en een echte zeemeermin in het water te liggen. 


Na het zwemmen was het natuurlijk tijd voor taart. En wat voor één; een zeemeerminnentaart. Die was uiteraard heel erg lekker! Vooral ook omdat we tijdens het taart eten ons eigen exemplaar van ‘Zappie is verliefd’ kregen. We hebben het heel voorzichtig ingepakt zodat we ’s avonds konden gaan lezen.

We moesten toen snel naar huis, want het nieuwe boek brandde in de tas. Het wilde gelezen worden! De kleuterzoon en dreumesdochter waren allebei erg geboeid door het avontuur van Zappie. De man kon het, mede dankzij het lettertype speciaal voor dyslectici, extra goed lezen en we waren allemaal verrast door de prachtige tekeningen.

Wij zijn erg blij met ons nieuwe boek, dit zou wel eens de nieuwe favoriet kunnen worden. Nu kan ik me helemaal voorstellen dat iedereen dit boek wil hebben, en gelukkig is het te bestellen via de site van clown Zappie. Echt een absolute aanrader voor de komende feestmaand!

De fotocredits zijn voor Frans van Dijk.