Wat een druilerig gedoe daarbuiten zeg… Volgens de man blijft het de komende vier jaar regenen, net zo lang als een zeker presidentschap duurt. Ik mag hopen dat hij ongelijk heeft, want ik vind het maar een natte bedoening.

De kleuterzoon en peuterdochter zijn het met me eens, het is geen weer om lekker buiten te spelen. En waar er schijnbaar ook kindjes zijn die lekker in de plassen gaan staan stampen, brengen wij onze tijd maar binnen door. 

Met name de kleuterzoon is namelijk van mening dat bij buitenspelen de schoenen uit moeten. Anders komt er maar zand in. Helaas is het met dit soort weer niet echt een optie om de schoenen uit te trekken. De paar keer dat hij dat wel probeerde kwam hij al vrij snel tot de conclusie, dat dat toch ook niet ideaal is. De peuterdochter vindt het gewoon koud.

Vandaar dat ik vanmiddag voorstelde om een huis te bouwen voor de giraffen. Moeder en kind moeten toch een mooi onderkomen hebben. Het bleek een succes, we bouwden abri’s voor de giraffen, zebra’s en apen. En ook nog een zwembad voor de zeehond en de ijsbeer. De leeuwen staan op het dak ter bewaking en ik voel nog vele uitbreidmogelijkheden.

Om in het thema te blijven keken we daarna naar de film Madagascar. Ik geloof dat die de komende tijd vaker voorbij gaat komen. Ik kan daar wel mee leven. Het is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van Peppa Big.