Ja hoor, weer zo’n nieuw fenomeen wat bij de basisschool komt kijken. De kleuterzoon heeft een vier dagen durend weekend want er is sprake van studiedagen. Ik hoop maar dat de juffen en meesters ook een beetje kunnen genieten van een lang weekend en niet al te hard hoeven te studeren. De kleuterzoon was in ieder geval bijzonder content met zijn vrije dag.

De peuterdochter ging gewoon naar Yip, ik bedacht me natuurlijk veel te laat dat ik best had kunnen ruilen. Aan de andere kant is een ochtend met de kleuterzoon ook fijn. Terwijl ik de man en de peuterdochter de deur uit hielp wilde de kleuterzoon graag in bed tv kijken. En toen ik weer boven kwam wilde hij dat nog steeds. Het was zijn feestje, en dus had ik een relaxte ochtend. Daar had ik gebruik van kunnen maken, maar ik ben lekker naast hem blijven zitten. Gezellig hoor.

Achteraf gezien bleek het mannetje gewoon moe te zijn en ik was blij dat hij rustig aandeed. Na twee keer dezelfde film en een uurtje of twee spelen met de nieuwe dierentuin werd het tijd om de peuterdochter weer op te halen. Op de weg naar huis viel de kleuterzoon zittend on de bakfiets in slaap.

Wat doe je dan hè? Uit de fiets tillen is wakker maken. Maar is het wel verantwoord ouderschap om hem buiten te laten staan? Het was wat koud, maar met een warme jas in de bakfietstent maakte ik me daar niet zo veel zorgen om. Het voelt alleen zo gek om hem beneden voor de deur te laten staan…


Uiteindelijk parkeerde ik de bakfiets onder het balkon, zette de balkondeur open en de kachel uit. De kleuterzoon heeft lekker geslapen terwijl de peuterdochter en ik binnen nuttig bezig waren. Het werkte prima, maar een volgende keer moeten we dit soort dingen in de lente of zomer doen, want het werd wel een beetje koud in huis.