Op aanraden van bevriende mede-mamma’s gingen wij zaterdag naar Venlo. In Venlo is namelijk het Limburgs museum en daar is deze weken een zogenaamd pakhuis van Sinterklaas. Nu zijn wij niet echt fan van alle drukte rond het Sinterklaasfeest maar naast deze festiviteit is er in het museum ook nog een uitgebreide Playmobiltentoonstelling.

Genoeg reden om te gaan kijken dus, zeker ook omdat het dankzij de museumjaarkaart en het NS-weekendabonnement geen extra kosten met zich meebracht. Sterker nog, die kaarten moeten juist benut worden.


We vielen met onze neuzen in de spreekwoordelijke boter. In het pakhuis van Sinterklaas liepen allerlei Pieten rond die hielpen met het uitvoeren van een aantal opdrachtjes. Er werden pakjes ingepakt, daken beklommen, pakjes door een schoorsteen gegooid, dansjes geleerd en ouderwets speelgoed gezocht en bekeken.

Toen dat allemaal gelukt was kregen de kinderen een pietendiploma. Helemaal grappig natuurlijk. Sinterklaas himself kwam ook nog kijken en de kleuterzoon gaf hem zelfs een high five!

Toen de man met de peuterdochter op zijn rug wat rust opzocht, werd hij blij verrast:

Het uitje was al geslaagd voor we de Playmobil gezien hadden. De tentoonstelling was echt heel leuk zo vond ik. Heerlijk om al dat leuke speelgoed te bekijken. We hadden daar ook uitgebreid de gelegenheid voor want er was ook de mogelijkheid om te spelen. Dat hoefden we onze kleuter geen twee keer te zeggen. Hij heeft zich prima vermaakt en wilde eigenlijk niet meer naar huis.


De tentoonstelling is nog tot het najaar van 2017 te bekijken. Daar gaan we dus nog wel een keer naar toe, want ook de rest van het museum lijkt de moeite waard.