‘Hoe ruimen jullie je speelhoek op?’ Was een vraag die op mijn Facebooktijdlijn voorbij kwam. Best een interessante vraag zo vond ik. Het is hier in huis zo dat zelfs al is het opgeruimd, je er bepaald niet om heen kunt dat er kinderen rondlopen. Nu is dat opzich niet zo erg, maar soms zou ik willen dat het écht netjes was.

In de loop der tijd is de speelgoedverzameling ook behoorlijk uitgedijt en neemt derhalve steeds meer ruimte in beslag. En hoewel de kleuterzoon intussen voorkeur krijgt voor wat kleiner speelgoed (lees: lego) zie ik hier voorlopig ook geen verandering in komen.

Opgeruimd speelgoed neemt veel ruimte in, maar voor ‘opgezet’ speelgoed geldt dat nog veel meer. Toch hebben we hier standaard het één en ander aan duplo in elkaar staan. Op dit moment het ziekenhuis en de ‘dierentuin’. Ook de toet toet autobaan staat in elkaar onder de bank. Dat vergroot de speelgrootte aanzienlijk.

Helemaal tevreden ben ik al met al niet met onze speelhoek. Maar ik zou ook niet goed weten hoe het anders zou moeten. Het voordeel van deze manier van opruimen is dat alles makkelijk toegankelijk is. Dat vind ik fijn, want als het speelgoed dan toch in huis is, is het ook fijn als er daadwerkelijk mee gespeeld wordt.

En ach, over een paar jaar ziet het er sowieso weer heel anders uit.