Op deze doodgewone woensdag stond ik zo tegen etenstijd met een peuter op mijn rug en een baby in de buik het eten voor te bereiden. In feite ‘dubbeldragend’ dus. Nu wordt er in draagland met die term doorgaans gerefereerd aan het dragen van twee allebei reeds geboren kinderen, maar ik vond het toch wel een aardige gedachte.

Omdat ik me niet zo goed kan voorstellen dat ik daadwerkelijk dubbel ga dragen als het babymeisje geboren is, leek het me wel aardig om een stukje te tikken over het concept dubbeldragen. Het wachten was even op de man, zodat hij een mooi plaatje van het hele tafereel kon schieten.

Het mocht niet zo zijn, en dat had ik kunnen weten. Er ging namelijk wel wat vooraf aan het moment dat de peuterdochter op mijn rug belandde. Rond half vijf vanmiddag kwam ze naar me toe ‘ik wil bij jou slapen’. Dat is dus echt een hele vreemde zin uit de mond van mijn peuterdochter als ze zich in de woonkamer bevindt. Het had me in opperste staat van paraatheid moeten brengen.

Naïef genoeg dacht ik dat ze gewoon moe was van Yip en ik nam haar gezellig bij me op schoot. Een half uur later begon ze tot mijn verbazing te vragen of ze mocht douchen. Dit was een tweede, overduidelijke aanwijzing dat er iets niet klopte.

Ik legde de peuterdochter echter uit dat we na het eten wel even konden gaan douchen, maar dat ze toch echt nog even moest wachten. Dit accepteerde ze, hoewel ze toch steeds op die douche bleef terugkomen. Toen ik wilde gaan koken, wilde ze mee, ze was niet voornemens me los te laten. Vandaar dat ik de drager er maar bijpakte.

Eenmaal aan de kook (hopelijk ben ik niet de enige die dit soort flauwe woordgrapjes leuk vindt) zei de peuterdochter nog een keer dat ze wilde douchen. Om daarna heel hard over te gaan geven. In mijn nek dus. Ik zal er verder niet al te ver op in gaan, maar ze at die middag tweeënhalve tomaat.

Zo leerde ik een wijze les; de peuterdochter die aangeeft dat ze wil slapen klopt gewoon niet. En als ze zegt te willen douchen is dat reden voor acute actie. Arm meisje, hopelijk wordt ze donderdag wat blijer wakker.