Zo. Ik ben vierendertig geworden. De kleuterzoon had zijn kerstdiner op school. De peuterdochter kerstlunch bij Villa Yip. De man had zelfs twee kerstlunchen, je hebt immers altijd baas boven baas.

De quiches in cupcakevorm waren trouwens best lekker gevonden. Zo vonden de kleuterzoon en ik althans. De mederupsen uit de klas van de kleuterzoon vonden het schijnbaar niet zo aantrekkelijk. De enigen die ervan aten waren hijzelf en een hulpmoeder. Het voordeel daarvan was dan wel weer dat de kleuterzoon op vrijdag ontbijt had en de man lunch.

Met nog één vakje op de adventkalenders is het dan nu tijd voor kerst. En voor de kerstvakantie. Heerlijk. De man heeft twee weken vrij, de kleuterzoon is ronduit gelukkig dat hij even niet naar school hoeft en zelfs de peuterdochter gaat een week niet naar haar kinderdagverblijf.

Ik kijk er al een paar weken naar uit, even niet al te veel verplichtingen en wel tijd voor elkaar. Uitrusten. Daar is iedereen aan toe!