Het viel allemaal een beetje gek dit jaar. Het ene moment waren druk met werk, school en meer van die dagelijkse beslommeringen, het volgende moment was het opeens kerstmis. En hoewel we het heel gezellig hadden en we echt geen heel vol programma draaiden, gingen we toch van de ene drukte naar de andere.

Aan het eind van tweede kerstdag gingen we nog even verder want ik had bedacht om toen weer terug naar Eindhoven te willen reizen. Meestal werkt dat namelijk prima, de kindjes slapen dan lekker onderweg en aangezien we een weekendabonnement bij de NS hebben, bespaarden we ook nog flink wat geld. Maar druk was het wel.

Het voordeel van deze hele exercitie was dat wij dinsdagochtend thuis wakker werden, het gevoel hadden dat de vakantie al eindeloos bezig was én we nog bijna twee weken voor ons hebben. Wat een heerlijkheid. Van schrik deden we bijzonder weinig.

Ik ruimde een klein beetje op, de man fixte het lampje van de magnetron (hoera, hij doet het weer), de peuterdochter en ik deden een paar boodschapjes en we dachten na over de invulling van al die tijd die voor ons ligt. Als het aan de kleuterzoon ligt spelen we nog twee weken met de Lego, maar het lijkt ons toch ook leuk om een keer iets te ondernemen.

We planden daarom een bezoekje aan een dierentuin, aan het strand en aan een stad. Dan kunnen we meteen gebruiken maken van allerlei spaar- en kortingsacties. Ideaal. Verder gaan we vooral heel hard in de chillmodus! ✌️