Lego is een thema hier in huis. De man houdt van Lego, ik vind het leuk, de kleuterzoon speelt er graag mee en zelfs de peuterdochter is al fan van Lego Friends. Dat laatste komt trouwens vooral doordat er op Netflix series met die titel staan die inderdaad gebaseerd zijn op de personages van de Lego sets.

Het leek ons daarom aardig om eens een echte Lego store te bezoeken. Legoland staat ook hoog op het lijstje, maar dat is net te ver voor een dagtripje. De dichtstbijzijnde Lego store is vanuit Eindhoven in Wijnegem. De meeste mensen zullen zich bij dese plaatsnaam realiseren dat zich daar het grootste shoppingcenter van de Benelux bevindt, wij kwamen er zeer recent pas achter.

Anyhow, we gingen dus naar een winkel vol met Lego. Wat een fantastischheid. Overal blokjes, mooie sets, collectersitems, we keken alle vier onze ogen uit. Het was vooral ook heel fijn om uitgebreid de tijd nemen om te kijken. Ik denk dat het winkelpersoneel zich wel vermaakt heeft met ons gadeslaan. We keken eindeloos en overal. Gingen een aantal keer de winkel uit en kwamen weer binnen en gingen uiteindelijk niet met lege handen weg.

De kleuterzoon koos een mooie politievrachtwagen, we vermaakten ons eindeloos met het zelf samenstellen van minifiguurtjes en ik heb een Wall-e gekregen. Hoewel de peuterdochter eigenlijk wat klein is voor Lego heeft ze toch een Lego Friends set gekregen en een nieuwe  Frozen set staat hoog op het lijstje. Die was helaas niet op voorraad.

De man peinst nog even verder. Die vindt de huizen van Lego creator erg mooi, net als ingewikkelde auto’s en technisch Lego. Maar ja, die prijzen hè… 

Wederom een geslaagd uitstapje. Met als ongewenste bijwerking dat de kleuterzoon volledig hieperdepieper was en bepaald niet voornemens überhaupt nog te gaan slapen. Dat is sowieso doorgaans het resultaat van nieuw speelgoed, maar deze keer was het wel heel erg. Hopelijk dooft het effect snel uit.