Wat de man en mij nou toch weer overkwam, geheel onverwachts hadden we een middagje samen in onze hoofdstad.

Het is namelijk zo dat we in het kader van de halve marathon van Egmond een weekend in Uitgeest vertoeven. Het weer was op deze zaterdag niet om over naar huis te schrijven en de kleuterzoon en peuterdochter vermaakten zich uitstekend bij opa en oma. Zo konden wij er dus mooi een middagje tussenuit. De man zag zijn kans schoon en wilde heel graag naar het Rijksmuseum:

Vandaar dat wij op zaterdagmiddag opeens tussen alle andere toeristen door het nieuwe Rijksmuseum wandelden. We wilden er niet al te veel tijd spenderen en het gesjok is niet fantastisch voor mijn bekken dus we deden alleen de absolute hoogtepunten. De Nachtwacht en het Melkmeisje.


En we dronken natuurlijk gezellig koffie in het museumcafé. Knetterdruk maar zonder kindjes ook best relaxed. Omdat we natuurlijk ook willen werken aan de culturele opvoeding van ons nageslacht kochten we ze een replica van de zojuist aanschouwde hoogtepunten. Playmobil uitvoeringen van de Rembrandt en Vermeer. Hoe tof is dat?

Heerlijk zo’n middag. En de kindjes speelden eindeloos met opa en oma.