Er ging weer eens een wereld voor mij open. Ik was dit weekend getuige van de verzorging van een baard. Dat dat enig onderhoud vergt kon ik mij wel voorstellen, maar ik leerde dat men ook deze bezigheid tot een kunst heeft weten te verheffen.

Mijn educatie begon toen ik onder de douche stond. Even voor de duidelijkheid, we waren dus te gast, het is niet dat de man opeens een nieuwe hobby heeft. Tussen de shampoo en de zeep stond een flesje met een wolf er op. Ik had me al bijna ingezeept toen ik me besefte dat er ‘beard wolf’ op stond.

Een speciale shampoo dus voor baarden. Ergens wel een logisch product, zo’n baard heeft doorgaans een potentieel vervuilend gat in het midden en het lijkt mij inderdaad wel prettig als een vachtje wat je onder je neus draagt een beetje fris ruikt.

Deel twee van mijn leermoment was toen in getuige was van het daadwerkelijke verzorgen van de baard in kwestie. Er werd keurig gekamd en geborsteld en ik kreeg uitleg over de handelingen die de barbier bij het knippen van de baard uitvoerde.

Als kers op de taart werd de baard nog verzorgd met zogenaamde baardolie. Uiteraard is de cosmetische industrie er in geslaagd om deze olie veel te duur te maken. De baardeigenaar bleek echter niet voor één gat te vangen. Hij vervaardigde een prima ruikende (ik testte) olie met eenvoudige jojobaolie en wat geurolie. Best slim. 

Tot zo ver mijn update over baardverzorging. Geinig om te weten toch?