De kleuterzoon heeft een lang weekend, hij had op vrijdag een studiedag en maandag heeft hij er nog één. Of eigenlijk hebben de juffen en meesters van zijn school studiedag en mag hij thuisblijven. Ik had overigens bijna gemist dat dit überhaupt aan de hand was. Ik kan me voorstellen dat er wel eens mensen vrij verbaasd bij de school staan.

Op vrijdagen heeft de man meestal ook vrij en vandaar dat hij bedacht dat hij wel met de kleuterzoon naar opa en oma kon gaan. Wat daarbij niet helemaal handig was, was de griep van ons mannetje, maar hij wilde zo graag, dat ze toch op pad zijn gegaan. Uiteindelijk sliep hij een groot deel van de dag en is hij lekker vertroeteld door opa en oma.

De peuterdochter ging wel gewoon naar Yip en moest het het weekend met mij doen. Ook zij is niet helemaal fit, maar een meisjesfeestje zag ze wel zitten. Vandaar dat ze op vrijdag een taartje (een snoezig soesje, want die zijn roze) uitzocht bij de bakker en we op zaterdag chocolademelk (en koffie!) gingen drinken bij Coffeelovers in de van Pierre.


Verder sliepen we heerlijk ruim in het grote bed en keken eindeloos naar meisjesseries. Lees: Lego Friends, Sofia het Prinsesje en natuurlijk Peppa Pig. Vervolgens deden we een spa-sessie en werkte de peuterdochter aan haar artistieke vaardigheden.

Sinds de kleuterzoon naar school is, breng ik eigenlijk al best veel tijd één-op-één door met de peuterdochter. En toch is het anders als de mannen wat langer op pad zijn. Leuk hoor, zo’n meisjesfeestje. En als ons nieuwe meisje er is, zal één-op-één tijd met de peuterdochter en kleuterzoon tijdelijk iets lastiger worden. Fijn om het er zo nog een beetje van nemen!