Op deze Valentijnsdag leek het me wel aardig om eens iets te schrijven over mijn nieuwe bedgenootje. Ik doel dan niet op het koortsige kleuterkereltje dat dat op de foto te zien is. En ook niet op de stoere brandweerman die er naast ligt. Die zijn inmiddels niet echt nieuw meer. Op de foto lijkt er ook een spookje linksonderin te zitten, maar zelfs daar heb ik het niet over. 

Nee het gaat om het grijze slangvormige kussen. Sinds enkele weken heeft het een plekje in ons bed, en ik moet zeggen, het bevalt me wel. Het is een zogenaamd voedingskussen, maar het is ook buitengewoon geschikt als ‘help een zwangere vrouw die niet weet hoe ze moet liggen een houding te vinden’kussen.

Het is een nieuw exemplaar want de versie die ik bij de kleuterzoon en peuterdochter gebruikte is geconfisqueerd door de peuterdochter. De vrouwen in ons huishouden weten wel wat ze willen.

Versie 1.0 werd door de man al vrij snel tot Hans Worst omgedoopt. En gezien zijn lange en slungelige uiterlijk vond ik dat wel passend. In eerste instantie noemde ik de nieuwe versie ook weer gewoon Hans, maar daar stak de man toch een stokje voor. Hij vond dat ik Hans daarmee te kort deed.

Vandaar dat ik nu op zoek ben naar een naam voor kussen 2.0. Ik dacht even aan lange Leo, maar daar word ik toch niet echt warm van. Het zou ook aardig zijn als het iets stevigere karakter van mijn nieuwe aanwinst in zijn naam naar voren kwam namelijk.

Denken jullie even mee? De bedenker van dé naam krijgt mijn eeuwige dankbaarheid.