Lieve gemeente Eindhoven en werkmeneren,

Wat fijn dat jullie deze week zo jullie best doen om er voor te zorgen dat fietsen onder het viaduct over de Noord-Brabantlaan bij de MacDonalds mogelijk blijft. Schijnbaar zijn de werkzaamheden noodzakelijk, maar jullie zorgden er voor dat fietsen er, in theorie althans, nog langs kunnen.

De praktische uitvoering is best grondig. Er is keurig een stuk rijbaan afgezet en auto’s kunnen er niet op. Ook is het onmogelijk om als fietser per ongeluk op het verkeerde stuk weg te belanden. Geen rare, onveilige situaties dus.

En toch lieve gemeente en werkmeneren, vraag ik me af of degene die de afzetting daadwerkelijk maakte überhaupt wel eens fietst. Op de plek waar de fietsers weer terug mogen/moeten naar het fietspad moeten ze namelijk een forse drempel op. Om daarna via het gras naar het fietspad te moeten gaan.

Als je als fietser al in staat bent om die drempel te nemen, loop je dus sowieso natte voeten op. Maar erger is dat de drempel met een bakfiets vrijwel niet te doen is. En al helemaal niet als daar boodschappen en een peuter in zitten én je hoogzwanger bent. Ook de wat oudere medemens, mensen met een scootmobiel of een zware brommer zullen flink veel moeite hebben met dit obstakel.

Gelukkig werd ik geholpen door een alleraardigst meisje die het voorwiel van mijn bakfiets de drempel optilde. Ik hoop dat meer mensen dit geluk hadden.

Wellicht is het een aardig idee om even van die mooie metalen platen neer te leggen zodat uw inwoners zonder dit soort vreemde capriolen langs dit punt kunnen komen. Regelt u het even?

Met vriendelijke groet,

Bianca