De laatste tijd zweef ik wat af. Gezellig in mijn babybubbel, maar ook op het gebied van politieke keuzes. Er moet echter gestemd worden, dus tot op zekere hoogte zal het zweven moeten ophouden.

Ik ben bepaald goed gebleken in de zogenaamde struisvogelpolitiek. Gewoon de kop in het zand steken en je hebt nergens last van. Het is prettig dat een dergelijke tactiek werkt moet ik zeggen. Ik heb in dit soort verkiezingstijden altijd last van ofwel plaatsvervangende schaamte (sommige vertoningen zijn echt té awkward) ofwel heel veel woede en irritatie (het verbieden van abortussen of heel naïef roepen dat 65 de pensioengerechtigde leeftijd moet blijven kan maken dat er stoom uit mijn oren komt).

Dat zijn beide dingen die potentieel slecht voor de bloeddruk zijn, en dat is in mijn toestand dan weer niet bijzonder handig. Daarnaast vind ik eigenlijk ook dat mijn stem gebaseerd moet zijn op standpunten en partijprogramma’s en niet op wie het hardst kan schreeuwen in allerlei debatten.

Inmiddels zweef ik al weer een tijdje zo boven D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Dit laatste vind in zelf nogal komisch, want echt, een partij met zo’n naam daar kan ik toch niet op stemmen?! Maar ze hebben wel goede standpunten…

Het zal wel uitdraaien op één van de eerste twee genoemde partijen vermoed ik. En op wie dan precies qua positie op de lijst maakt me geloof ik niet zoveel uit. Ik zal een mooie naam kiezen.

Grappig genoeg ondersteunt deze toch bepaald simplistische flowchart mijn keuze vrij goed. Inclusief het nog twijfelen tussen D66 en GroenLinks.

Bron: dumpert.nl


Succes met het uitbrengen van je stem!