Wat een verkiezingsgeweld hè. Echt overal gaat het alleen maar over stemmen. En wat een opkomst ook, ruim tachtig procent van de stemgerechtigden besloot een vakje te gaan kleuren. Ik geloof niet dat ik eerder een dergelijke opkomst beleefde.

Zelf ging ik meteen ’s morgens vroeg op pad. Er was een stemlokaal naast de school van de kleuterzoon dus ik sloot samen met heel veel andere ouders aan in de rij van half negen. Het was best gezellig.

De man ging samen met de kleuterzoon stemmen. Bepaald geen onbelangrijk detail daarbij is dat de kleuterzoon op zijn eigen fiets naar het stemlokaal ging en daarbij geen hulp meer nodig had. Ik ben helemaal trots.

Zittend in het zonnetje bedacht ik me woensdagmiddag dat het heerlijke weer wellicht een bijdrage leverde aan de goede opkomst. Een mens krijgt toch gewoon zin om naar buiten te gaan met dit heerlijke weer.

Jammer genoeg leerde ik ook dat het na donderdag weer klaar lijkt te zijn met de lente. En hoewel deze timing natuurlijk aardig was, vind ik dat jammer. Het had van mij tot aan september dit weer mogen blijven.


We gaan donderdag dus nog maar even in de genietmodus. Iets met koffie en zon en ’s middags iets met een speeltuin vermoed ik zo. Vitamine D opdoen zolang het kan.