De man was in een hippe, en wellicht wat recalcitrante bui. Normaalgezien gaat hij in overhemd en spijker- of chino achtige broek naar zijn werk. En regelmatig wordt de broek vervangen door een heuse pantalon. Daaronder horen natuurlijk ook keurige schoenen en hoewel het schoeisel soms een poetsbeurt extra zou moeten hebben, voldoet hij over het algemeen aardig aan deze etiquette.

Wat er precies aan de hand was weet ik niet. Misschien was hij in een jolige bui. Wilde hij een beetje extra opvallen. Een beetje tegengewicht bieden aan serieuze aangelegenheden. Of had hij stiekem nog een beetje last van een blessure van een paar weken geleden. In ieder geval besloot hij om knaloranje gympen onder zijn pantalon aan te trekken.


Een opmerkelijke keuze moet ik toch zeggen, hoewel ik het zelf wel kan waarderen. Het is lekker fleurig, en het lijkt me toch niet dat iemand er last van heeft als hij wat onconventionele schoenen kiest. Ik word er eigenlijk wel blij van geloof ik. Net zoiets als gympen onder een rok. Kan best toch?