Ein-de-lijk was er weer eens de gelegenheid om ouderwets koffie te gaan drinken bij een geliefd vriendinnetje. Ze woont op zo’n afstand dat er naar toe fietsen in hoogzwangere toestand niet meer zo lekker ging en zelf zit ze wat in de kreukels waardoor mijn kant opkomen er ook niet echt in zat. Geheel onverstandig ging ik in de kraamweek al even op pad om haar de babydochter te laten zien, maar nu werd het toch wel weer tijd voor koffie.

Dus laadde ik de peuterdochter in de bakfiets en de babydochter in de doek en ging op pad. Ik was wel benieuwd hoe het zou zijn om een afstand langer dan de kilometer van en naar school af te leggen en dat viel in het geheel niet tegen. Het was eigenlijk vooral heel lekker, hoewel het van mij best iets warmer had mogen zijn.


Eenmaal gearriveerd moest de peuterdochter eerst even ontdooien. Letterlijk en figuurlijk, het was wat koud op de fiets en er moet altijd even gewend worden. Maar na een tijdje ging ze lekker in de tuin spelen met haar peutervriendje en oma. Ze hebben zich uitstekend vermaakt.

Dat gaf de babydochter mooi de gelegenheid om haar bff-to-be eens wat uitgebreider te ontmoeten. Dat ze dezelfde outfit droegen was uiteraard niet geheel toevallig. Sommige dingen moet je gewoon een beetje in scène zetten.


Na een korte fotoshoot namen beide dames een milkbreak en gingen weer verder met hun schoonheidslaapjes. Zo konden wij mamma’s nog wat verder kletsen en wat meer koffie drinken alvorens wij weer op pad moesten voor wat boodschapjes en om op tijd op het schoolplein te staan. Heerlijk, zo’n ochtend!