‘Ga je mee naar kabouterdorp?’ zo appte een vriendinnetje mij. Nu heb ik daar zelf niet bijzonder veel interesse in, maar de kleuterzoon en peuterdochter des te meer. Daarnaast vinden ze het ook erg leuk om te spelen met de kindjes van de genoemde vriendin en was het eigenlijk best wel een soort van lekker weer.

Vandaar dat we na het tochtje van school naar Yip naar huis de vaart er wat inhielden. De babydochter kwam even uit de doek om ‘afgetankt’ te worden en daarna gingen we snel weer op de fiets. Op naar de kabouters.

Het kabouterdorp is een grote omheinde speeltuin die me wel wat doet denken aan ‘de grote speeltuin’ waar ik zelf vroeger veel rondhing. Behalve een speeltuin is er ook een midgetgolfbaan en een pleintje waar met allerhande fietsjes en skelters kan worden gespeeld.

Het geheel wordt gerund door vrijwilligers en de toegangsprijs bedraagt welgeteld €0,90 per persoon. Gezien deze prijs zal er ook nog wel sprake zijn van het één en ander aan subsidie en de bordjes die op verschillende plekken in de speeltuin hangen wijzen ook op sponsoring uit het bedrijfsleven.

Het is dus lekker toegankelijk. Sympathiek vind ik dat. En het is vooral gewoon leuk. Het was gezellig druk, in het zonnetje fijn toeven en de kindjes speelden er heerlijk.


Om de poging tot minigolf moest ik vooral wel lachen. De peuterdochter besloot al snel dat zo’n stok volstrekt overrated is, het is veel makkelijker om het balletje gewoon met je hand in het daarvoor bedoelde gat te gooien. De kleuterzoon deed welgeteld één poging de bal te raken met zijn hockeystick, eh golfclub. Daarna verkende hij de rest van het parcours eens en dook de speeltuin weer in. Ook prima!