Het is meivakantie. Of eigenlijk aprilvakantie, maar dat klinkt werkelijk voor geen meter dus ik hou het maar bij de eerste term. Net zoals iedere schoolvakantie tot nu toe, was deze weer meer dan welkom. Over twee weken ben ik vast weer blij dat het voorbij is, maar voor nu ben ik blij dat er even niet zoveel moet de komende weken.

Geen wekker, geen gehaast met kinderen aankleden, geen gedoe over ontbijt eten, voor half negen het woord schoen niet in de mond nemen en niet eens aan jassen denken, niet balen als er een meisje slaapt rond kwart over twee, geen peuter/kleuter/babymeltdown rond etenstijd en geen broodtrommelvuldienst vlak voor het slapen gaan. Lijkt me heerlijk.

Dat moest natuurlijk gevierd worden. Met Bossche bollen, dat lijkt me duidelijk. En met een tijdje rondsnuffelen tussen de, zo’n beetje, complete collecties van Lego en Schleich.

We stapten in de trein naar Den Bosch met het idee eerst in de speelgoedwinkel te gaan kijken en daarna een chocoladebol te gaan eten. Zoals te verwachten waren we niet bijzonder vroeg, na allerlei omzwervingen belandden we tegen een uur of vier in de hemelse speelgoedwinkel. Fantastisch vonden de kleuterzoon en peuterdochter het. En de man en ik stiekem ook.

Er mocht een beest worden uitgezocht en buitengewoon in hun nopjes met de nieuwe aanwinsten gingen de kindjes mee op zoek naar een leuke plek om even te gaan zitten. Dat valt nog niet mee, een beetje ruimte is wel noodzakelijk, het moet niet al te druk zijn, maar vooral ook niet te stil.

We vonden het in eerste instantie niet en besloten de bollen dan maar los aan te schaffen. Zelfs dat ging vervolgens niet door. Tegen vijf uur was Jan de Groot domweg uitverkocht. Ietwat gedesillusioneerd eindigden we in een uitspanning aan het stationsplein.

En daar bleken we werkelijk prima te zitten. De kaart zag er ook nog eens goed uit en derhalve besloten we gek te doen. We gingen uit eten met drie kids. Vandaar dat ik in plaats van die Bossche bol goedgevulde boterhammen met salade en carpaccio at. Ergens jammer, wel een stuk gezonder…

De restaurantexperience verliep zonder noemenswaardige incidenten. Natuurlijk liepen we vaak op en neer naar de wc, waren we druk met aansporen tot eten en wilden de kleuterzoon en peuterdochter persé hun nieuwe aanwinsten aan andere mensen laten zien, maar dat mocht de pret niet drukken. Tot mijn vreugde lag de babydochter heerlijk, dronk makkelijk en toen ze besloot haar maag te ledigen legde ze de inhoud precies naast een medegast. Voor hetzelfde geld was het bovenop hem gekomen.

Voor de bollen moeten we nog eens terug, maar desondanks was het een uitstekend begin van de vakantie!