Bij ons vorige bezoek aan de Ikea zag de kleuterzoon een grote witte tijger. In knuffelvorm wel te verstaan, als er een echte had rondgelopen denk ik niet dat we er nog eens naar toe zouden zijn gegaan. Het manneke werd instantaan verliefd op het beest, maar hij mocht hem destijds niet mee naar huis nemen. De pechvogel. 

De tijger heeft grote indruk gemaakt, want iedere keer als het woord Ikea viel (en dat gebeurt dus stiekem best nog wel eens), begon hij weer over de knuffel. En afgelopen weekend zette de kleuterzoon wederom zijn zinnen op het beest, zonder dat daar nu een directe aanleiding voor was.

Nu zijn we de laatste weken, lees: sinds de geboorte van de babydochter, een beetje aan het sleutelen aan het slaapritueel. Het liefst valt onze kleuter naast de man of mij in slaap. Heel gezellig, en vaak kan dat prima, maar als ik alleen drie kids in bed moet krijgen, is dat gewoon niet zo haalbaar. We bedachten dat de tijger dan misschien als vervanging kon dienen.

Vandaar dat we vonden dat de tijger wel kon komen. De kleuterzoon spaart al een tijdje zakgeld op, en dat kon hij er mooi voor gebruiken. Dus stapten we aan het eind van de middag op de fiets en togen richting Ikea.


Deze fietstocht* was een flinke uitbreiding van mijn actieradius tot nu toe en hoewel het richting eindbestemming conditioneel wel wat uitdagender werd, ging het eigenlijk prima. We hielden een uitgebreide diner- en shoppauze bij de woongigant en natuurlijk gingen we op tijgerjacht.

De kleuterzoon is bijzonder in zijn sas met zijn nieuwe huisdier/bedgenoot/aanwinst maar had nog wel een vraag:

Is dit nu een Siberische of Bengaalse witte tijger?

Ik moest hem eerlijk gezegd het antwoord schuldig blijven, als er iemand ideeën heeft dan hoor ik het graag. Ik ben vooral benieuwd of deze grote witte vriend wat gaat helpen bij het in slaap vallen.

* Voor de goede orde, wij kiezen ervoor te fietsen met de babydochter in de doek. Het is een weloverwogen keuze, maar wordt niet geadviseerd door bijvoorbeeld de vereniging van draagdoekconsulenten