De man had een wat tegenvallend presterend product en nam derhalve contact op met de fabrikant ervan. Die was het wel met hem eens dat er iets mis was gegaan en vroeg de man het product op te sturen zodat er een alternatief geboden kon worden. Tot de verbazing van de man bleek het retouradres een distributiecentrum in Eersel te zijn.

We voelden een leuke exercitiemogelijkheid. Eersel ligt op redelijke fietsafstand en Google leerde ons dat er een pannenkoekenhuis is. En zo gingen we op vrijdagmiddag weer eens een rondje fietsen. Na Knegsel en Duizel kwamen we bij een wat louche ogende verzamelplaats van vrachtwagens. Een typisch distributiecentrum. En daar bleek dat het helemaal niet mogelijk was om zelf een pakje af te geven. Dát kon de logistiek van het distributiecentrum niet aan. Wat een grap.

Derhalve eindigden we alsnog bij een postkantoor in Eersel om een pakje naar Eersel te versturen. Eigenlijk gaat het nergens over, maar ach, op deze manier houden we de posterijen nog een beetje bezig.

Vervolgens was het pannenkoekenrestaurant snel gevonden. Op de markt, voor de deur van onze bestemming, kwamen we tot mijn verbazing bekenden tegen (die ik in eerste instantie niet kon plaatsen, sorry my bad). Eenmaal binnen was de kleuterzoon zeer gelukkig, er was een uitgebreide speelhoek.


Bij deze pannenkoekenbakker komen we nog wel eens terug. Er was een ruime menukeus, de bediening was vriendelijk en snel en de kindjes vermaakten zich prima. De oudste twee dan toch, de babydochter had last van de welbekende en voor haar leeftijd vrij typische krampjes en was weinig content.

Zielig. En in contrast met de naam van mijn gerecht en naar later bleek het standbeeldje op de markt; ‘de contente mens‘. Het is een sympathiek ogend beeldje en ik leerde later dat het symbool zou staan voor de typische Kempenaar. Gelukkig werd de babydochter met behulp van een sabbelobject ook weer een content mensje.


Op de terugweg haalde de man zich in het hoofd dat een blok van vijf kilometer binnen het kwartier moest worden gefietst. We waren daardoor flink sneller dan op de heenweg en legden voor de tweede keer deze week een min of meer registreerwaardig rondje af. Lekker!