Midden in Eindhoven* liggen de Genneper parken. Op de site van de gemeente wordt het een sport- en recreatiegebied genoemd, en dat dekt de lading tamelijk goed geloof ik. Naast allerlei sportfaciliteiten en natuurlijk een eetgelegenheid, is er een zogenaamde biologische boerderij gehuisvest met de originele naam Genneper Hoeve.

Het is een leuke plek, die Hoeve. Ze hebben er varkens, koeien en kippen en die kunnen allemaal bekeken worden. Producten van die beesten kunnen vervolgens gekocht worden in de boerderijwinkel en waar ik vooral altijd blij van word is de kaas die er vervaardigt wordt. De Hoeve ligt op een minuut of twintig fietsen, en bij lekker weer fietsen we er geregeld even naar toe

Op hun Facebookpagina kondigde men afgelopen week een evenement aan; koeiendansen. Deze titel doet een soort circusact vermoeden waarbij de koeien ingewikkelde choreografieën lopen, maar dat valt mee. Na een winter in de stal mogen de koeien bij dit evenement voor het eerst weer naar buiten en dat leidt tot nogal uitgelaten en jolige koeien. Supergrappig om te gaan bekijken natuurlijk.

Wat een drukte!


De interesse in het evenement was flink, op de Facebookpagina waren ruim 700 mensen geïnteresseerd en ruim 300 mensen zeiden daadwerkelijk te komen. Uiteindelijk stond er ruim 1500 man rond het weiland en hadden de kleuterzoon en ik moeite om nog een goed plekje te vinden.

Ondanks de drukte was het absoluut de moeite waard. Het was lekker weer en de dansende, springende en huppelende koeien waren leuk om te zien. We kwamen ook nog een stek bekenden tegen, een geslaagd uitje dus.

Koeien kijken


Toch heb ik ook even staan hoofdschudden. We zijn aardig aan het verstadsen (is dat een woord?!). Het is ergens toch van de gekken dat je met 1500 man rond een veldje met koeien gaat staan? Ik geloof dat de opa’s en oma’s en een aantal van mijn vroegere klasgenoten ons hier vierkant om uit zouden lachen.

Maar goed, we vermaakten ons. De kleuterzoon vond de enige stier in het gezelschap (niet te missen) en ondervond aan den lijve wat schrikdraad was. Hij stak er dus toch nog wat van op. Wellicht is het aardig om de volgende keer bij opa en oma eens te onderzoeken hoe het er op een échte boerderij aan toe gaat. 

* Nouja midden, technisch gezien ligt het betrekkelijk zuidelijk, maar mijn punt is duidelijk toch?