Het is inmiddels vast wel duidelijk; ik draag mijn kinderen graag en om dat wat te vergemakkelijken gebruik ik doorgaans een doek of een drager. Nu ben ik daar bepaald niet de enige in en derhalve zijn er eindeloos veel doeken en dragers in allerlei soorten en maten te verkrijgen.

Hoewel ik nog een nieuwe doek voor de babydochter op het oog heb, zijn wij met twee doeken en twee dragers inmiddels aardig voorzien qua draaghulpmiddelen. Vind ik dan, er zijn ook mensen die er een veel grotere ‘stash’ op nahouden. Ik ben daar geloof ik iets te pragmatisch voor ingesteld, heel veel doeken en/of dragers vind ik gewoon niet zo nodig. Ik kan me echt wel voorstellen dat het leuk is om mooie doeken te verzamelen hoor, daar niet van, maar zelf mis ik daar toch een gen voor.

Dat wil niet zeggen dat ik het niet leuk vind om een klein beetje in de gaten te houden wat er allemaal gebeurt en verschijnt in draagland. En als ik de kans krijg om ergens eens iets uit te testen, doe ik dat uiteraard graag.

Tijdens een speeldate/mammameet/nouja-we-waren-met-drie-mamma’s-en-acht-kindjes-bij-elkaar met onder andere Anneke van Ecorijk mocht ik één van haar nieuwe dragers testen. De kokadi Flip om precies te zijn. Ik was benieuwd, eigenlijk vind ik doeken voor de hele kleintjes toch echt het fijnst, maar dragers zijn soms handig omdat het vaak net wat vlotter gaat om je kindje te installeren.

De Flip ‘Diorite Stars’ zoals de variant die ik probeerde heet, mag er qua uiterlijk in ieder geval zijn. In een doek vind ik het patroontje wat zoetsappig, maar zo in een drager is het echt heel mooi. En omdat het wel doekenstof is waarmee de drager vervaardigt wordt, is hij heerlijk zacht en soepel.

De drager is een zogenaamde ‘full buckle’, wat inhoudt dat je hem helemaal vastmaakt en instelt met klikbare buckles (er zijn ook dragers met banden die je moet knopen). Anders in vergelijking met andere dragers is dat er geen bandje dicht onder je oksel doorloopt. De drager is zo gemaakt dat die band wat lager valt. Met het omdoen/aantrekken (geen idee hoe je het noemt) moet je daar wel even rekening mee houden. Het gaat net iets anders dan bij vergelijkbare dragers.

De babydochter zat al vrij vlot heerlijk in de kokadi en viel lekker in slaap. Het werd dus een goede test, want eenmaal slapend wordt ze niet meer zo heel snel wakker.

Ik moet bekennen dat ik wel een klein beetje verliefd werd op deze Flip met sterren. Hij zit werkelijk heerlijk en ik vind hem dus ook prachtig. Het is dat we al een prima babydrager hebben, anders zou ik het wel weten!