Ergens vind ik het heel suf van mezelf dat ik me druk maak om de getallen rond Beeing around. Ik bedoel, ik vind het leuk om stukjes te schrijven en ik vind het leuk als er wat interactie is over die stukjes. Dat lukt aardig al zeg ik het zelf, dus waarom zou ik me überhaupt bezighouden met statistieken…

Tsja, omdat ik het leuk vind dat veel mensen mijn stukjes lezen denk. Afgelopen week bedacht ik me dat ik de ‘hobbel’ naar tweehonderd likes op de Facebookpagina wel eens wilde nemen. Daartoe plaatste ik een post met de vraag hoe de laatste zestien likes binnen te halen. De schoonmoeder vroeg me waarom ik dat dan wilde. Best een aardige vraag.

Enerzijds omdat ik het heel tof vind en ook wel een beetje vereerd ben dat tweehonderd mensen mijn gezwets leuk genoeg vinden om het vaker te lezen. Anderzijds ook omdat ik ‘meer’ wil. Als de tweehonderd bereikt is, is het tijd voor een nieuwe doelstelling.

De post sorteerde effect; op zondag bereikte Beeing around inderdaad de tweehonderd likes. Leuk! In vergelijking met veel andere blogs stelt het natuurlijk niets voor, maar ik ben er blij mee.

Dan nu het volgende doel. Om maar eens hoog in te zetten roep ik ‘op naar de vijfhonderd!’. Dat is een doel wat bepaald niet in een week bereikt zal zijn, sterker nog, ik durf me af te vragen of het realistisch is. Maar een mens moet durven dromen toch?

Wat leuke winacties kunnen wellicht helpen, ik ga eens nadenken over hoe dat vorm te geven. Suggesties zijn welkom :). Er is ook nog wat te zeggen voor zogenaamde deelacties, maar die vind ik zelf echt te irritant.

Wat vooral heel erg helpt om het bereik van mijn pagina te vergroten en daarmee meer lezers te genereren is de interactie die ik al noemde. En dat vind ik ook nog heel erg leuk dus blijf vooral reageren op berichten en ze ook liken. Delen is natuurlijk helemaal leuk, maar dat zou ik zelf ook echt niet zomaar doen.

Voor de gein nog een paar van de getallen waar ik dus druk om doe:

  • De afgelopen maanden waren er zo’n 2500 bezoekers per maand. En 6500 pageviews. 
  • Die verhouding is terug te zien in de statistieken per dag. 
  • Eerder was ik tevreden met 100 bezoekers per dag, ook dat doel zou ik omhoog kunnen bijstellen. 
  • Het meest gelezen bericht ooit, is het bericht waarin ik aankondig zwanger te zijn. 
  • De blogs over mammamelk blijven het goed doen.

Tot zover het geneuzel over cijfers. Het belangrijkst blijft het feit dat ik het bloggen erg leuk vindt om te doen. Die lol zou beduidend minder zijn als er niet gelezen en gereageerd werd. Veel dank daarvoor!