Bij de grote binnenspeeltuin/trampolinehal/kinderwerkplaats zag de man al een paar keer gemotoriseerde fatmaxsteppen staan. Dat zijn een soort wild uitziende steps die, toegegeven, ontzettend tot de verbeelding spreken. Een zoektocht op de eindeloze lijst van activiteiten in het resort leerde dat ze ook daadwerkelijk gebruikt worden. Het bleek een 16+ activiteit.

Fatmax

Dat vonden beide zwagers erg leuk. Normaalgezien maken ze tochtjes op de racefiets, maar op zo’n step leek ze ook wel wat. Op zondagochtend om tien uur mochten ze na reservering van een plek, wat bijbetaling en het ondertekenen van een aansprakelijkheidskwijtscheldingsformulier (leuk voor galgje) aantreden.

Blije man

Anderhalf uur later kwamen de heren met glimmende oogjes weer terug. Ze waren met de apparaten een mountainbikepad op gegaan en hadden zich heerlijk uit kunnen sloven. De man was zelfs geïnspireerd om zijn eigen mountainbike weer van stal te halen, maar vond dat bij nader inzien gelukkig toch wat gecompliceerd*.

De zwager in actie

Superleuk dus, het fatmaxen. De man was helemaal heppiedepeppie!
* Onze MTB’s fungeren momenteel als toerfiets en zijn derhalve uitgerust met allerlei verlichting, bagagedragers (voor en achter), slicks in plaats van brede noppenbanden en daarnaast levert MTB-en flink wat schoonmaakwerk op.